Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Feljelentés, panasz – a Párbeszéd reagált a köztévéről kiszivárgott hangfelvételek miatt

Létrehozva:

A párt szerint a köztévé propagandagyári minősége és az ottani vezetők nyílt felszólítása a kormánypárti anyagok készítésére ellenkezik a sajtótörvénnyel. 

Lemondásra szólítja fel a Párbeszéd Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját, továbbá panaszt tesz a médiahatóságnál, és fel is jelenti a köztelevíziót a törvényellenes működése miatt, amelyet kiszivárgott hangfelvételek támasztanak alá, írja a párt.

„Kiszivárgott hangfelvételek támasztják alá, hogy évi 97 milliárd adófizetői forintot eltapsoló köztelevízió a kormányzat engedelmes propagandagyáraként működik, a hírhamisításról ismertté vált Papp Dániel vezénylete mellett.”

Bende Balázs köztévés szerkesztő a Szabad Európa által megszerzett hangfelvételen elbocsátással fenyegeti meg azokat a beosztottait, köztévés dolgozókat, újságírókat, akik nem akarják tudomásul venni, hogy a köztévé intézményében úgymond nem az ellenzéki összefogást támogatják. „Bende nyíltan a kormánypártokat támogató, elfogult műsorok készítését követelte az újságíróktól, az állásuk elvesztésével fenyegetve őket. Ez nemcsak emberi szempontból vállalhatatlan és aljas, de a sajtótörvénybe is ütközik” – írja a párt.

A Párbeszéd hivatali visszaélés vádjával tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Legnépszerűbb cikkeink