Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Wintermantel szerint Biden pacsizott ‘56 vérbefojtóival

Létrehozva:

Joe Biden a Balatonnál töltötte nászútját 1977-ben. Wintermantel Zsolt szerint aggályos, hogy a szenátus külügyi bizottságának tagja diplomáciai fogadtatásban részesült.

Joe Biden frissen megválasztott amerikai elnök 1977-ben Magyarországon, a Balatonnál töltötte nászútját második feleségével. A szovjetek által megszállt, kommunista diktatúrában pacsizott az ’56-os forradalom vérbefojtóival, az elnyomó rendszer működtetőivel. Akkor számára rendben volt Magyarország pártállami demokráciája, csak most vannak »jogállamisági« aggályai. Ennyit erről!” – írta ki „elmélkedő kedvében” közösségi oldalára Wintermantel Zsolt, Újpest volt fideszes polgármestere.

A szavaihoz mellékelt kép egy újságkivágás, amely arról számolt be 1977-ben, hogy az Egyesült Államok szenátusa külügyi bizottságának tagja, Joseph Biden Budapestre érkezett és fogadta Huszár István, a Minisztertanács elnökhelyettese, Rónai Rudolf, a Kulturális Kapcsolatok Intézetének elnöke, Nagy János külügyminiszter-helyettes és Darvasi István, az Országgyűlés külügyi bizottságnak tagja. 

Legnépszerűbb cikkeink