Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

84 új halott a hazai járványban

Létrehozva:

Lassan eléri a 95 ezret a hazánkban eddig azonosított fertőzöttek száma. Kórházban már 5183 koronavírusos beteget ápolnak. 

Egy nap alatt 3928 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírust, ezzel 94 916 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2147 főre emelkedett, 22 823-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 69 946 fő. Jelenleg 5183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 378-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormány visszaállította a rendkívüli jogrendet, kihirdette a veszélyhelyzetet. A rendkívüli járványhelyzet miatt a kormány új rend szerint működik: naponta, kétnaponta reggel hatkor az Operatív Törzs a miniszterelnök részvételével ülésezik.

Immár éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni. Ez alól kivétel, ha valaki dolgozni vagy munkából haza megy.

Újra életbe lépett az ingyenes parkolás, és Budapesten, valamint a megyei jogú városokban helyi tömegközlekedési szolgáltatást végző gazdasági társaság köteles járatsűrítési tervet készíteni a munkanapokon reggel 7 és 9 óra közötti, valamint a 15 és 19 óra közötti időszakokra.

A szórakozóhelyeket be kell zárni és mostantól a rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és kötelező a maszkviselés. Emellett továbbra is kötelező a maszk üzletekben, tömegközlekedési eszközökön, a szociális és az egészségügyi intézményekben, a vendéglátóhelyeken.

Az Operatív Törzs jelenleg 83 óvodában és 7 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 59 osztályban és 18 iskolában digitális munkarendet.  

 

Legnépszerűbb cikkeink