Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Elhunyt egy bécsi sebesült

Létrehozva:

Háromnapos nemzeti gyász következik, az áldozatok kilétére is fény derült. 

Két török MMA-harcos megmentett egy idős nőt Bécsben, írja a 24.hu, a hétfő este a lövöldözés hangjára lettek figyelmesek, elindultak arra, majd egy idősebb nőt láttak a támadó felé menni. Egy közeli étterembe vitték, ahol a terrorista az egyik török férfira fordította a fegyverét, aki a földre vetette magát. Lábsérülésekkel megúszta. Azt is mesélik, hogy látták, ahogy az egyik iszlamista megsebesít egy rendőrt. 

Újabb sebesült halt bele sérüléseibe a kórházban, így már négy civil áldozata van a hétfő éjjeli bécsi terrortámadásnak.

A 20 éves merénylőnél gépfegyver, pisztoly és macsete is volt, írja a Guardian. Kettős, osztrák–észak–macedón állampolgár volt. A hatóságok 15 épületet kutattak már át. 

Sebastian Kurz kancellár sajtótájékoztatóján arról beszélt, az áldozatok között volt két idősebb férfi és nő, egy fiatalabb járókelő és egy pincérnő is. A megsebesült rendőr pedig bátran próbálta megállítani a terroristát. Kurz azt is elmondta: „Ez nem egy keresztények és muszlimok közötti harc. Nem is osztrákok és migránsok közötti harc. Ez harc a civilizáció és a barbarizmus között.”

Ausztria háromnapos nemzeti gyászt rendelt el.

 

Legnépszerűbb cikkeink