Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nem igaz, hogy 1,8 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

Létrehozva:

1,8 millió válasz érkezett, mert egy kérdésre több válasz is adható volt, ám mindet külön válaszadónak vette a kormánypropaganda, írja Szél Bernadett.

„1,8 millió ember leül a konyhában az asszonnyal, vagy az emberrel, vagy a gyerekkel, maguk elé húzzák a kormány kérdőívét, és nem elküldik a fenébe, hanem azt mondják, nézzük, mégis miről van szó”, mondta a Vasárnapi Újságban Orbán Viktor, és a kormány és a Fidesz is többször jelentette ki, 1,8 millióan töltötték ki a Nemzeti Konzultációt. Ám most Szél Bernadett független országgyűlési képviselőnek a kormány azt a választ adta, a konzultációt

„1 682 295 ezren töltötték ki, „azonban tekintettel arra, hogy az első kérdésre több válasz megadása is lehetséges volt, összesen 1 796 988 válasz érkezett”.

„Magyarul nem a visszaküldők száma volt 1,8 millió, hanem a válaszoké. Ha valaki négyet ikszelt az első kérdésnél, akkor őt négy személynek vették, így lett 1,8 millió válaszból 1,8 millió visszaküldő. 115 ezerrel csaltak ezzel a módszerrel fölfele, meg még ki tudja hánnyal — nem tudjuk, mert nem engedik ellenőrizni”, teszi hozzá Szél a Facebookon, aki Hadházy Ákossal együtt azért küzd, hogy megnézhessék a visszaküldött íveket. 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Legnépszerűbb cikkeink