Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Vitézy Dávid új elővárosi vasútjáratot jelentett be

Létrehozva:

Tesztüzemben jár a vonat Rákos állomás és Piliscsaba között, az S76 járattal együtt az újpalotai megállót is átadják a nagyközönségnek.

Új elővárosi vasút beindításáról ír Vitézy Dávid a Facebookon, az S76-os járat Rákos állomás – Újpalota – Angyalföld – Újpest – Pilisvörösvár – Piliscsaba útvonalon jár majd október 25-től 30 perces járatkövetéssel. „Ezáltal az eddig az esztergomi vonalról csak Angyalföldig közlekedő elővárosi vonatok haladnak tovább az eddig csak tehervonatok által használt pesti külső körvasúton Kőbánya felé.” Újpalota új vasúti megállóját is átadják a nagyközönségnek.

Ez ugyanakkor csak tesztüzem, a tapasztalatokat kiértékelik, „célunk, hogy a frissen felújított Budapest – Hatvan vonal megújult infrastruktúráját kihasználva az S76-os vonatok segítségével jövő évtől járatsűrítést adjunk Pécel és Budapest XVII. kerülete, Rákosmente számára is, egyúttal új körvasúti kapcsolatokat nyissunk ezekből az irányokból, a hatvani vonal elővárosi utasai számára Újpalota, Újpest és Óbuda felé”.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Legnépszerűbb cikkeink