Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Feljelentés érkezett a rendőrséghez, mert nem engedték be Szarkát az SZFE-re

Létrehozva:

Négy feljelentésből kettőt már elutasított a rendőrség.

Rendőrségi ügy lett abból, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói nem engedték be az egyetem Vas utcai épületébe Szarka Gábort, az egyetem frissen kinevezett kancellárját – írja a 24.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a portál megkeresésére azt közölte, hogy három magánszemély tett feljelentést személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt azért, amiért a kancellárt nem engedték be az egyetem épületébe. Hozzátették, a BRFK mindhárom esetben feljelentés-kiegészítést rendelt el. Egy magánszemély további másik négy esetben is bejelentést tett gyülekezési joggal való visszaélés miatt, ezeket pedig szabálysértési feljelentésként értékelték. A rendőrség a négy feljelentésből kettőt elutasított, kettő elbírálása folyamatban van.

Szarka azért kísérelt meg bejutni az egyetem épületébe, mert állítása szerint csak ott tudta volna aláírni az intézmény dolgozóinak fizetési papírjait, ám a hallgatók és az SZFE bérszámfejtéssel foglalkozó munkatársai már korábban jelezték, hogy ez szerintük nincs így. A hallgatók felajánlották Szarkának, hogy kihozzák a dokumentumokat az épületből, és azokat aláírhatja az utcán, de a volt ezredes ebbe nem ment bele.

Legnépszerűbb cikkeink