Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

932 új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

Létrehozva:

Egy 37 és egy 46 éves férfi is köztük van.

932 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 34 046 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 21 beteg, így az elhunytak száma 898 főre emelkedett, 9187-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 23 961 ő. Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 48%-a, a gyógyultak 34%-a budapesti. 804 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen.

Az újabb áldozatok között van egy 37 és egy 46 éves férfi is, többféle alapbetegséggel, rizikófaktorral.

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat.  „Az országnak működnie kell” – nyomatékosította ismét Orbán Viktor miniszterelnök szerdai interjújában.  Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni – jelentette a koronavirus.gov.hu 

Legnépszerűbb cikkeink