Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Blokád: nem jutott be Szarka Gábor az SZFE épületébe

Létrehozva:

Fotó: Szabad Budapest Fórum

Élőlánccal akadályozták meg a színművészetis hallgatók, hogy Szarka Gábor ezredes, az iskola frissen kinevezett kancellárja bejusson az épületbe. De a hallgatók már kora reggel óta várták az érkezését.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) frissen kinevezett kancellárja csütörtöki határidővel kötelezte az SZFE hallgatóit, hogy hagyják el a Vas utcai épületet. A diákok ennek nem tettek eleget, így a kancellár csütörtök reggel, valamivel 10 óra előtt megpróbált bejutni az épületbe.

A hallgatókat nem érte váratlanul Szarka Gábor próbálkozása, és már kora reggel gyülekezni kezdtek a Vas utcai intézmény bejárata előtt. Ez egyébként Szarka második sikertelen próbálkozása, hogy bejusson az épületbe, és a felvételekenen is jól látszik, hogy a feszültség már nagy a hallgatók és Szarka Gábor között.

Az ezredes az egyetem előtt elmondta: mivel megakadályozzák abban, hogy bejusson az épületbe, az aláírásra váró dokumentumokat sem tudja aláírni, és ezért majd annak kell vállalnia a felelősséget az ügyben,“aki odaküldte a hallgatókat az épület elé”. “Hiszünk benne, hogy az Egyetemünket meg tudjuk és meg fogjuk védeni – ez a mi feladatunk, egyetemi polgároké” – tették egyértelművé az SZFE hallgatói.

Kollégánk, Merész Márton a helyszínen járt:

Legnépszerűbb cikkeink