Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Az SZFE-kancellár szerint a helyzet majdnem háborús

Létrehozva:

Szarka Gábor elismeri, az elején több párbeszéd kellett volna, de most már nem kéne a körül helyben topogni, hogy jogszerűen lett-e kinevezve a kuratórium.

Már négy éve nem katona, ugyanakkor jogász, diplomataként is dolgozott, és legutóbb az NKE-n Campus-igazgató volt, így nem lát semmi kivetnivalót SZFE-kancellári kinevezésében Szarka Gábor, aki a hvg.hu-nak adott interjút. Három évet volt gépesített lövész, és szerinte a katona nem a háború, hanem annak elkerülésének az embere. AZ SZFE-n kialakult helyzet viszont „közel jár a háborús helyzethez”. De szerinte a másik oldal éli meg csataként a helyzetet, ő nem.

Művészeti kérdésekhez nem ért és nem is akar hozzászólni, ő oktatásszervezési feladatokat lát el. Bírálja a kialakult helyzetet „biztos, hogy több párbeszéd kellett volna, ez hiányzott az elején”. Párbeszédet várt volna el a kuratórium és az egyetemi polgárok között, amikor ők megérkeztek,de most már úgy látja, ez tévedés volt. Szerinte a 8 pontos ajánlat a magasabb bérekről,  amennyiben helyreáll a rend, nem ultimátum, hanem szimpla ajánlat.

Azt mondja, nem tudja, a tanköztársaság diákjai „kitől kapják az utasításaikat”, de aztán kijelenti, hogy nem a Soros-szálra célzott, hanem hogy belülről kik irányítanak. Az átadás-átvétel miatt fontos lenne, ha bejuthatna az épületbe, megismerné az iratokat, „ha valaki komoly ember, komoly vezető, akkor nem fog egy kocsi hátulján, egy kocsmában, vagy egy kávézóban úgy pénzügyi dokumentumokat aláírni”.

Ha a diákok nem fogadják el a kuratóriumot, tüntessenek, de a blokád nem elfogadható. „Az a legfontosabb, hogy mit csinálunk: egy nemzetközi szinten is elfogadott, mindenki által szeretett, modern, művészeti egyetemet, vagy helyben topogunk akörül, hogy a kuratórium jogszerűen lett-e kinevezve.”

 

Legnépszerűbb cikkeink