Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Figyelmeztették a 2018-as Roland Garros páros bajnokot, mert köpködött

Létrehozva:

Nicolas Mahut / Forrás. Kate Tann (CC BY-SA 2.0)

Nicolas Mahut azt mondta, csak a salak miatt kellett neki köpködnie, és még nem hallott olyan hülye szabályt, hogy az tilos. Pedig az, a koronavírus miatt.

Köpködésért figyelmeztették a 2018-ban páros győztes Nicolas Mahut-t a francia nyílt teniszbajnokságon, írja az MTI. Az olimpiai sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál híradása szerint a nyolcaddöntőben a hazai kedvenc és partnere, Pierre-Hugues Herbert a holland Wesley Koolhoffal és a horvát Nikola Mekticcsel csapott össze, s a székbíró megintette őt, mert többször is a pálya hátsó részére köpött. Éles vita alakult ki a 38 éves Mahut és a mérkőzésvezető között, utóbbi egy új szabályra hivatkozott, amely szerint a koronavírus-járvány miatt tiltották be a köpést a párizsi Grand Slam-tornán.

    

„Salakon mindig kerül valami a torkomba, és ki kell köpnöm. Ilyen hülye szabályt még életemben nem hallottam” – méltatlankodott a francia teniszező, aki közölte, nem áll szóba a székbíróval, így nemsokára már a tornaigazgatóval veszekedett. Utóbbi azt javasolta, hogy hordjon magánál zsebkendőt, és abba köpködjön. A perpatvar alaposan kizökkentette a volt páros világelsőt – aki párosban az összes Grand Slamet megnyerte –, aki végül társával vesztesen hagyta el a pályát.

 

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink