Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Őrizetbe vettek egy nőt, ő küldhetett mérgezett levelet Donald Trumpnak

Létrehozva:

Texasi címekre is érkeztek ricines borítékok, köztük egy fogdába és egy seriffhivatalba.

Őrizetbe vettek egy nőt Kanada és az Amerikai Egyesült Államok határán, aki a gyanú szerint postán mérget küldött Donald Trump amerikai elnöknek. A hatóságok a New York állambeli Buffalo egyik határátkelőhelyén fogták el a meg nem nevezett nőt. Annyit árultak el róla, hogy fegyver volt nála – írja a BBC nyomán a hvg.hu.

A Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) és a titkosszolgálat adatai alapján a ricint tartalmazó levelet – amelyre a múlt héten bukkantak rá, még az előtt, hogy eljutott volna a Fehér Házba – Kanadában adták fel.

Bár az FBI a CNN-nel azt közölte, hogy nem találtak arra utaló nyomokat, amelyek alapján a közbiztonságot veszély fenyegetné, a csatorna úgy tudja, hogy texasi címekre is érkeztek ricines borítékok, köztük egy fogdába és egy seriffhivatalba.

A kanadai hatóságok Montreal egyik külvárosában, St-Hubert-ben vizsgáltak át egy otthont, amely szerintük a gyanúsítotthoz köthető.

Az őrizetbe vett nő kedden Buffalóban áll bíróság elé.

A ricin a ricinus magjából kivonható mérgező fehérje, amely hányást, belső vérzést, végül a szervek leállását okozza. Ismert ellenszere nincs. 36-72 órán belül végezhet egy emberrel.

Legnépszerűbb cikkeink