Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Vádat emeltek két, ajánlóíveket hamisító nő ellen

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Shutterstock

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség két nő ellen, akik hamis aláírásokkal nyújtottak be ajánlóíveket a 2018-as országgyűlési választáson – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a vádirat szerint egy negyvenhét éves nő ismeretlen körülmények között hozzájutott a 2014. évi országgyűlési választás jelentős számú ajánlóívének másolatához. A nő bérelt egy irodát a IX. kerületben, és egy harminckilenc éves nő segítségével megszervezte, hogy futárok és másolók a megszerzett ajánlóívekről átmásolják a választópolgárok adatait a 2018. évi országgyűlési választás ajánlóíveire, és azokat leadják.

A vádlottak célja az volt, hogy három – akkor és most is – Parlamenten kívüli párt országgyűlési képviselőjelöltjei a szükséges ajánláshoz hozzájussanak. A nők segítségével három országgyűlési képviselőjelöltet is nyilvántartásba vettek.

A két nő mint felbujtó ellen a Fővárosi Főügyészség három rendbeli választás rendje elleni bűntett és hat rendbeli hamis magánokirat-felhasználásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, kérve, hogy a vádlottakat a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.

Ibolya Tibor tudatta, hogy a nők bűntársai ellen még folyik a nyomozás.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink