Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Aláírást hamisított Friderikusz Sándor?

Létrehozva:

Forrás: RTL Sajtóklub

Tovabb dagad a Friderikusz-botrány.

Chrudinák Alajos egykori tévés azt állítja, hogy a showman a nyolcvanas években aláírást hamisított. Friderikusz annak idején ezért is bocsánatot kért.

Miután Friderikusz Sándor 1985-ben megúszta, hogy odahamisította Chrudinák Alajos újságíró aláírását egy hivatalos dokumentumra, a showman az 1990-es években hosszú időn át önmagáról és pályatársairól szóló cikkeket adott le álnéven egy lapnak hétről hétre. A lap főszerkesztőjének elmondása szerint előbbi esetben a műsorvezető önmagát fényezte, pályatársai esetében viszont inkább kritikus volt – írta a média1.

A portál feltárta, hogy a Magyarország című lap 1986/16. számának 31. oldalán megjelent egy cikk, amiben Chrudinák újságíró arról tájékoztatja az olvasókat és a lapot, hogy Friderikusz a cikk megjelenését megelőző évben, 1985-ben aláírt a nevében egy nyilatkozatot, egy engedélyt, amellyel tudtán kívül hozzájárulását adta egy Friderikusz által kiadott riportkönyvben elhelyezett szöveg megjelenéséhez, valamint a szövegen szerkesztéseket végzett, kihagyott belőle egyes részeket.

Viszont Chrudinák szerint ő valójában nem adott felhatalmazást Friderikusznak, aki csak odahamisította a nevét, ráadásul eléggé amatőr módon.

A cikkben Chrudinák részletesen is felidézte a történteket, így azt, hogy Friderikusz hogyan verte át őt többszörösen a könyv megjelenése kapcsán. Friderikusz ezt nem is tagadta, bocsánatot kért a újságírótól az aláírása odahamisításáért.

Friderikusz személye körül azért tört ki botrány a közelmúltban, mert a Friderikusz-podcast sajtósa a tavaly meghalt rendező, Csenterics Ágnes nevét használva gyanúsan szakmaiatlan nyilatkozatot küldött a Blikknek. A nyilatkozatban a produkció nézőit kiflitolvajokhoz hasonlította, valamint a hirdetőiket is kritizálta. A showman azóta bocsánatot kért.

Legnépszerűbb cikkeink