Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nem tágít a Medveotthonból eltávolított igazgató

Létrehozva:

Nem hosszabbítja meg a Veresegyházi Medveotthon vezetőjének szerződését az önkormányzat, szerda reggeltől maguk veszik a kezükbe az állatkert irányítását.

A leváltott igazgató, Kuli Bálint sérelmezi, hogy csak 15 nappal a megbízatása lejárta előtt értesítették arról, többé nem tartanak igényt munkájára. Pásztor Béla, Veresegyház független polgármestere ezt cáfolta, állítása szerint az igazgatót már fél éve értesítették az elbocsátásáról.

„Egy állatmenhelyből az ország negyedik leglátogatottabb állatkertjét hoztuk itt létre, amely – míg minden más állatkert állami támogatásra szorul – 100-150 millió forint tiszta profitot termel a településnek évente” – mesélte az Indexnek Kuli, aki szerint az elbocsátása politikai indíttatású. Azt gondolja, a városnak nincsen hatósági engedélye a fokozottan védett állatok tartására, így akár jogi akadályba is ütközhet az önkormányzat terve.

Pásztor Béla – aki 54 éve vezeti a várost – a lap megkeresésére elmondta, a szerződést nem kívánják meghosszabbítani, az állatkert fenntartását pedig holnaptól az önkormányzat saját szervezete, a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet végzi. Elmondása szerint a szervezet augusztus 13-án benyújtotta a kérelmét a Pest Megyei Kormányhivatalhoz a szükséges engedélyek ügyében, és jelenleg várják a papírok megérkezését.

Kuli leszögezte: szerdán biztosan nem adja át a kulcsokat. Kollégáival birtokvédelmet kértek, kihívták a sajtót, illetve a rendőrséget is a helyszínre. Mint mondja, addig nem tágít, amíg nincs az önkormányzatnak működési és tartási engedélye.

Legnépszerűbb cikkeink