Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Lemondott az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója

Létrehozva:

Saját kérésére távozik igazgatói posztjáról Erdei Sándor, feladatát Csipkés Attila általános igazgatóhelyettes veszi át.

Saját kérésére, április 15-ei hatállyal távozik az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat (OGYSZ) igazgatói posztjáról Erdei Sándor – írja a Népszava. Feladatát Csipkés Attila általános igazgatóhelyettes veszi át.

A Népszava megjegyzi, már egy hónapja értesültek az OGYSZ vezetőjének távozásáról, eddig maga az igazgató, és a Belügyminisztérium is tévesnek minősítette a hírt. A változásnak egyelőre nincs nyoma az OGYSZ honlapján.

Az OGYSZ a főváros és 19 vármegye területi gyermekvédelmi szakszolgálatának egységes gyermekvédelmi intézménye, 2021. július 1-én jött létre. A szervezet honlapján közzétett információk szerint az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat (továbbiakban OGYSZ) missziója a gyermekek jogainak érvényesülése érdekében a védelem biztosítása a gyermekek számára, a fejlődésüket akadályozó vagy hátráltató veszélyek ellen. Az intézmény a területi gyermekvédelmi szakszolgáltatásokkal és a hozzájuk kapcsolódó befogadó otthoni ellátással a családjukat vesztett gyermekek érdekeit érvényesíti, az állami felelősségvállalás garanciájával gondoskodik arról, hogy a gyermekek hátrányai csökkenjenek, esélyeik növekedjenek, jóllétük kiteljesedjék.

(Fotó: Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat Fővárosi Tegyesz hivatalos Facebook oldala)

Legnépszerűbb cikkeink