Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Hét osztály került karanténba Pécsen, mert egy tanár pozitív lett

Létrehozva:

Egyhetes karanténba kerültek a diákok és a tanárok, nekik digitális oktatásban megy tovább a tanítás. 

Vasárnap este a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolája egyik pedagógusának pozitív eredményt hozott a koronavírustesztje – szúrta ki a Pécsi Tudományegyetem közleményét a hvg.hu

A PTE arról is beszámolt, hogy a tanár már a múlt héten nem volt iskolában, szeptember 5. óta táppénzen van. A járási népegészségügyi osztály tisztiorvosának közreműködésével azt a hét osztályt, akikkel szeptember 3-án és 4-én még volt órája, az iskola hazabocsátotta hétfő reggel. Azt hozzátették, amíg a szülők nem tudnak értük menni, felügyeletet biztosít a diákok számára az intézmény.

Az osztályok és az érintett tanárral kontaktált további öt pedagógus egy hétre járványügyi megfigyelés alá kerülnek, és ez alatt az idő alatt digitális oktatást rendelnek el számukra.

A PTE közölte intézmény a köznevelési intézmények számára kiadott eljárásrend szerint azonnal megtette a szükséges lépéseket, az iskolában folyamatos a fertőtlenítés.

Szombathelyen a Derkovits Gyula Általános Iskolában szintén hét osztály tanulói kerültek karanténba, mert megfertőződött egy pedagógus.

Legnépszerűbb cikkeink