Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Visszaesett a forgalom, mégis nőtt a magyar-kínai külkereskedelem

Létrehozva:

Forrás: Needpix

A globális koronavírus-válság miatt visszaesett külkereskedelmi forgalom közepette is nőtt az első fél évben Magyarország Kínával folytatott kereskedelmi forgalma – számolt be pénteken a kínai Hszinhua hírügynökség a Magyar Exportfejlesztési Ügynökségtől (HEPA) kapott tájékoztatást idézve.

A rendelkezésre álló adatok alapján Magyarország és Kína élénk kereskedelmi forgalmat bonyolított az év első felében is, miközben a teljes magyar külkereskedelmi forgalom csökkent – tájékoztatta a HEPA a kínai hírügynökséget. „Az első hat hónapban a Kínába irányuló magyar export 4 százalékkal, az import pedig 20 százalékkal emelkedett az előző év első fél évével összevetve.”

Összehasonlításképpen a KSH adatai szerint 2020. január-júniusban az egy évvel korábbihoz képest a kivitel volumene 9,6 százalékkal, a behozatalé pedig 6,1 százalékkal csökkent Magyarországon.

A HEPA egyúttal bejelentette, hogy a magyar innovációkra és az ország turisztikai látványosságaira összpontosító saját pavilonnal vesz részt az idén októberben Sanghajban a China International Import Expo (CIIE) kiállítás és vásáron.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink