Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Nobel-békedíjra jelölték Donald Trumpot

Létrehozva:

Ugyanaz a személy, aki két éve is.

Donald Trumpot jelölték a 2021-es Nobel-békedíjra alig néhány héttel azután, hogy segített az Izrael és az Egyesült Arab Emirátusok közötti békekötésben – írja a Fox News beszámolója alapján a 24.hu.

A jelölést Christian Tybring-Gjedde norvég parlamenti képviselő nyújtotta be. Mint elmondta, úgy gondolja, Trump többet tett az államok közötti békéért, mint bármelyik más jelölt és egyébként is segít konfliktusokat feloldani szerinte. Példaként említette a kasmíri határvita megoldását India és Pakisztán között, valamint az Észak- és Dél-Korea közötti ellentét lecsillapítását.

Tybring-Gjedde továbbá azért is méltatta Trumpot, hogy kivont csapatokat a Közel-Keletről, így közel negyven év után ő lett az első amerikai elnök, aki nem vezette nemzetközi háborúba az országát.

Trumpot 2018-ban is jelölték a Nobel-békedíjra, akkor szintén Tybring-Gjedde tette ezt egy másik norvég tisztviselővel. Két éve a Kim Dzsongunnal való csúcstalálkozója volt az apropó. Mellettük a japán miniszterelnök is jelölte őt, de végül nem nyert.

Legnépszerűbb cikkeink