Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kilenc évig töltötték fel a mozifilmeket a netre, most letartóztatták őket

Létrehozva:

Forrás: Pixabay

Több tízmillió dollárnyi kárt okozhattak a nagy stúdióknak.

Kilenc évig töltötte fel büntetlenül a filmeket három férfi az Egyesült Államokban, most azonban letartóztatták őket – számol be a hvg.hu a TorrentFreak beszámolója alapján. A világszerte népszerű Sparks Group nevű kalózoldalra csapott le most az amerikai hatóság, amely 18 másik ország hatóságával együttműködve lekapcsoltatták azokat a szervereket, amelyeket az Egyesült Államokon kívül használtak az anyagok illegális terjesztésére.

A Sparks Group több tízmillió dollárnyi kárt okozott becslések szerint a különböző filmstúdióknak azzal, hogy még a megjelenés előtt közzétett filmeket és sorozaokat. Az amerikai Igazságügyi Minisztérium vádja szerint a három letartóztatott férfi, valamint több társuk 2011 óta terjesztették a kalózmásolatokat. Módszerük az volt, hogy megszerezték a még csak nagykereskedelmi forgalomban kapható DVD- és Blu-Ray lemezeket, majd azokat feltörve a kiskereskedelmi forgalmazás megkezdése előtt feltették a tartalmakat az internetre.

Ezt szinte minden olyan filmnél eljátszották, amit a nagy stúdiók adtak ki, de sorozathoz fűződő szerzői jogot is megsértettek.

Bár a mostani mindenképpen nagy fogás, a hatóság csak félig járt sikerrel, a letartóztatások híre ugyanis elterjedhetett a tagok között, akik eltűntek előlük.

Legnépszerűbb cikkeink