Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kirúgták az orosz doppingellenes ügynökség vezérigazgatóját

Létrehozva:

Pénzügyi visszaélésekkel vádolják, menesztették  orosz doppingellenes ügynökség vezérigazgatóját.

Menesztették Jurij Ganuszt, az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) vezérigazgatóját, aki 2017 augusztusa óta töltötte be a posztot.

Leváltásáról pénteken közgyűlésen határoztak a RUSADA alapítói – tudatta sajtókonferencián Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság vezetője. Hozzátette, hogy Ganusz utódját hat hónapon belül választják meg, addig a RUSADA ügyvédje, Mihail Buhanov viszi az ügyeket.

A TASZSZ beszámolója szerint az ügyvezető vezérigazgató, Mihail Buhanov utasítást kapott, hogy forduljon az orosz bűnüldöző szervekhez Jurij Ganusz tevékenységének kivizsgálása céljából, mivel az őt leváltók azzal vádolják, hogy hivatali ideje alatt jogsértéseket, így pénzügyi visszaéléseket követett el.

Ganusz tagadta, hogy bármilyen pénzügyi szabálytalanságot elkövettek volna.

Decemberben a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) – az oroszok által megfellebbezett, így még nem végleges érvényű – döntést hozott, amelynek értelmében az ország sportolói a nemzeti válogatott tagjaként négy évig nem vehetnek részt jelentős nemzetközi versenyeken, így a tokiói olimpián sem. A szankció akkor lép hatályba, ha azt jóváhagyja a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), amely az ügyet várhatóan november elején tárgyalja.

 

Legnépszerűbb cikkeink