Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szárnyal a lakásfelújítási piac

Létrehozva:

Fotó: Pozsonyi Roland

Félmillió otthon újulhat meg a következő egy évben.

A háztartások csaknem 13 százaléka tervez nagyobb összeget költeni lakására – derül ki a GKI augusztusi felméréséből. Ez azt jelenti, hogy a koronavírus okozta járvány és annak következményei a lakásfelújítási piacra egyáltalán nem hatottak negatívan. Ha ezek a tervek megvalósulnak, akkor egy éven belül 500 ezer lakáson végezhetnek el kisebb-nagyobb munkákat.

A családi házak lakói körében a legerőteljesebb a felújítási szándék, ezen háztartások mintegy 16 százaléka tervez ilyen beruházást. Ezzel szemben a legkisebb korszerűsítési kedv a panellakásokban élők körében tapasztalható, alig 8 százalékuk szeretne erre költeni.

A közlemény szerint Budapesten a megkérdezett háztartások 11 százaléka, a megyeszékhelyeken és az egyéb városokban 13-13 százaléka készül felújításra. A községekben valamivel magasabb, 16 százalékos a felújítási szándék.

A felmérésből kiderül, hogy Magyarország régiói közül a közép-magyarországiban, a közép- és nyugat-dunántúliban valamint a dél-alföldiben várható az országos átlagot meghaladó felújítás-korszerűsítés. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink