Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Újra gyártani kezdik a BlackBerry telefonokat

Létrehozva:

Forrás: Wikipedia

Fizikai billentyűzetes, 5G-s modell lesz a halottnak hitt BlackBerry telefon új modellje.

A már halottnak hitt BlackBerry márka jövőre ismét erőre kap, egy új vállalattal a háttérben, írja a hvg.hu. Jövőre érkezhet az egyesült Államokba és Európába egy 5G-s, fizikai billentyűzettel szerelt okostelefon.

Mint a portál emlékeztet, a BlackBerry márkájú telefonokat gyártó utolsó cég a TCL Communications volt, de a TCL-es megállapodás 2020 februárjában vesztette érvényét, és úgy tűnt, nem lesz többé BlackBerry telefon, amivel Barack Obama volt amerikai elnök mindig előszeretettel fotózkodott.

Most viszont kiderült, hogy az amerikai székhelyű OnwardMobility vállalat a BlackBerryvel és a Foxconn Technology Group leányvállalatával, a FIH Mobile-lal együttműködve új BlackBerry 5G-s, androidos, fizikai billentyűzetes telefon kiadását tervezi. Az OnwardMobilitynek jogosultsága van tervezni, fejleszteni és forgalmazni BlackBerry-ket, Észak-Amerikában ők folytatják majd a márka terméktervezését és piacfejlesztését.

„Örülünk, hogy az ügyfelek megtapasztalhatják az új BlackBerry 5G okostelefon vállalati és kormányzati szintű biztonságát és mobil produktivitását” – mondta John Chen, a BlackBerry ügyvezető elnöke és vezérigazgatója. Kérdés, akar-e majd valaki BlackBerry telefont 2021-ben, amikor szinte már mindenki megszokta a nagy érintőképernyős okostelefonokat?

Legnépszerűbb cikkeink