Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Sikkasztás miatt letartóztatták Steve Bannont, Trump volt főtanácsadóját

Létrehozva:

Korábbi kampányfőnök és jobboldali politikai guru társaival együtt a saját céljaira fordította a mexikói-amerikai határkerítés felépítésére gyűjtött adományokat.

A Breitbart nevű online lap korábbi tulajdonosát és az Amerikai Egyesült Államok elnökének volt nemzetbiztonsági főtanácsadóját 3 társával együtt tartóztatta le a New York-i rendőrség. Azzal gyanúsítják őket, hogy személyes céljaikra fordították a mexikói-amerikai határon épülő fal finanszírozására kapott adományokat – írja a BBC.

Bannonék Mi építjük a falat néven hoztak létre alapítványt, amely 25 millió dollárt gyűjtött össze. A rendőrség állítása szerint ennek egy részét hamis számlákkal lefedezve a fal helyett saját költségeik finanszírozására fordították. Bannonnek egymillió dollár jutott, amelyből a rendőrség szerint

többszázeret költött saját céljaira.

A mexikói-amerikai határkerítés az egyik kulcsállítása volt a 2006-os Trump kampánynak. A kampányfőnökként dolgozó Bannon a választási győzelem után az elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója lett.

Miután máig tisztázatlan okokból távozni kényszerült a Fehér Házból, Európába tette át a székhelyét, és identitárius (szélsőjobboldali) nemzetközi szövetség létrehozásán dolgozott. Ebben benne lett volna a francia Nemzeti Front, a német AFD, az olasz Liga, az osztrák Szabadságpárt, a brit Függetlenségi Párt és a magyar Fidesz is. Ebben a minőségében felvette a kapcsolatot a magyarországi kormánypártokkal is;

Orbán Viktort többször dicsérte, például Trump eredetijének nevezte.

Bannon 2 éve egy konferencián is részt vett Budapesten, Schmidt Mária-vezetette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványtól 20 ezer dollárt kapott, hogy felszólaljon az Európai jövőjéről tartott rendezvényen a Várkert Bazárban.  

Legnépszerűbb cikkeink