Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Lukasenka leszámolna a minszki tüntetőkkel

Létrehozva:

A fehérorosz elnök a belügyminisztériumot utasította: vessen véget a fővárosi tüntetéseknek.

Elrendelte a belügyminisztériumtól a minszki tüntetések elfojtását Aljakszandr Lukasenka – írja a Reuters. A hivatalban lévő elnök hozzátette: azok, akik sztrájkoltak az állami médiavállalatoknál, nem térhetnek vissza a munkahelyükre.

Lukasenka a határőrizetet is megerősíti: fokozott biztonságra kérte a határőröket, hogy az országba ne léphessenek be „felfegyverzett harcosok”.

Vlagyimir Putyin korábban felajánlotta segítségét a fehérorosz vezetőnek, de egyelőre nem történt látható vagy érzékelhető beavatkozás.

„Oroszország készen áll, de egyelőre nem érzi veszélyben magát. Nem lesz olyan új kormány Minszkben, ami elvágná a katonai és gazdasági kapcsolatokat Moszkvával, és Nyugat-Európához közeledne” – mondta Keir Giles, egy londoni think tank vezető tanácsadója az NBC-nek.

Szvjatlana Cihanouszkaja, az ellenzék elnökjelöltje azt mondta: minden szomszédos országgal jó kapcsolatot szeretne ápolni, beleértve Oroszországot is.

A Twitteren publikált posztok szerint több mint egy hét után a romhamrendőrök ismét felbukkantak Minszk utcáin, és tüntetőket vettek őrizetbe.

Legnépszerűbb cikkeink