Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nemzetközi vírusszkeptikus konferenciát szervez a Magyarok Világszövetsége

Létrehozva:

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége levélben szólítja fel Káslert és Pintért, lépjen fel az MVSZ konferenciája ellen.

A MOK elnöksége levelében azt írta, “a lakossági védekezési szabályok laza betartása mellett egy új jelenség is terjed: erősödik a vírus veszélyeinek a lekicsinylése, a védekezési szabályok, a tudományos kutatások eredményeinek, értelmének, hasznosságának megkérdőjelezése, ami immár összemosódik a védőoltás-ellenességgel is. Ez utóbbi mentalitás sajnos az egészségügyben is terjed a kamara határozott belső fellépése ellenére”.

Azt írták, a kamara megdöbbenéssel értesült arról, hogy a vírusszkeptikusok és oltásellenesek nemzetközi konferenciát szerveznek Magyarországon több magyar és külföldi orvos előadó részvételével a Magyarok Házában. A konferencia fővédnöke Patrubány Miklós. 

A Magyar Orvosi Kamara elnökségének véleménye szerint ez és a hasonló rendezvények, valamint az előadók és szervezők személyes megnyilvánulásai a közösségi médiában és a YouTube-on kifejezetten

aláássák a kormányzati és tudományos törekvéseket a járvány visszaszorítására.

Ezért kérik Kásler és Pintér határozott fellépését, valamint a jogi és hatósági eszközök megvizsgálását és alkalmazását betegeink és állampolgárainak egészségének megóvása érdekében.

Legnépszerűbb cikkeink