Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Koronavírus: az USA legrosszabb ősze jön

Létrehozva:

Meghaladta a 170 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma az Egyesült Államokban vasárnap estére a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem és kórház adatai szerint.

Változatlanul Florida, Louisiana és Texas az a három tagállam, amelyben a legtöbb az újonnan diagnosztizált fertőzött, valamint a vírus okozta betegségben elhunyt ember.

Az Egyesült Államokban már 5 millió 380 ezer fertőzöttet regisztráltak a járvány kezdete óta.

Vasárnap washingtoni idő szerint éjfélig 50 ezer új fertőzöttet és 483 halálos esetet jelentettek a megelőző 24 órából.

A legtöbb tagállamban folyamatosan csökken az új fertőzések aránya, kivétel ez alól Illinois, Dél-Dakota és Hawaii.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója, Robert Redfield vasárnap egy orvosi szaklapnak adott interjújában ismételten arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok a történetének „legrosszabb ősze” elé nézhet, ha az emberek nem tartják be a javasolt óvintézkedéseket, köztük a társadalmi távolságtartást és a szájmaszkok viselését.

A CDC adatai szerint március vége óta folyamatosan növekszik a gyermekek körében azonosított fertőzések és a megbetegedések száma is. Augusztus 3-ig az összes Covid19-es eset több mint 7 százalékát a 17 esztendősek és annál fiatalabbak körében állapították meg.

A Harvard Egyetem közegészségügyi intézete vasárnap arra biztatta az amerikai vállalatokat, hogy igazgatótanácsaikban és vezető menedzsereik körében alkalmazzanak közegészségügyi szakembereket is, akik megfelelő intézkedéseket javasolhatnak a cégen belül a járvány féken tartása érdekében. Az intézet meglátása szerint ugyanis a járvány hosszú éveken keresztül fenyegetheti a vállalati szférát.

A Harvard intézete, de más akadémiai és orvosi intézmény is, már kiépített ilyen jellegű kapcsolatokat a bankszektortól a szórakoztatóiparig az üzleti szféra több szereplőjével. A Cleveland Klinika például légitársaságokkal és szállodákkal áll partneri kapcsolatban, a híres Mayo Klinika pedig a McDonald’snak ad egészségbiztonsági tanácsokat arról, hogy miként működtesse gyorséttermeit.

Legnépszerűbb cikkeink