Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Pályafelújítás miatt változik a kőbányai villamosok közlekedése

Létrehozva:

Garanciális javításokat végeznek a Szent László tér és az Élessarok között augusztus 15. és 30. között, emiatt változások lesznek a 3-as, a 28-as, a 37-es és a 62-es villamos közlekedésében.

Mivel ebben az időben még tart a Bosnyák tér környékén is a 3-as és 62-es villamos felújítása, így augusztus 15. és 18. között a 3-as villamos a Gubacsi út és Kőbánya alsó között jár csak, Kőbánya alsó és a Mexikói út között, valamint a 62-es villamos helyett Kőbánya alsó és Rákospalota között pótlóbusz közlekedik – közölte a BKK az MTI-vel.

Augusztus 19-30. között a 3-as és 62-es villamos helyett már csak az Örs vezér tere és Kőbánya-alsó között jár pótlóbusz. A felújítás teljes időtartama alatt a Kőbányai úton csak a 28-as villamos jár, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és Kőbánya alsó között. Az Új köztemető a 37-es villamossal érhető el, amelynek útvonala nem változik.

Az érintett vonalszakaszt 2013 és 2014 között újították fel, az azóta keletkezett pályahibákat most garanciálisan javítják. Különben ez volt az a szakasz, ahol a villamospótló buszok többször is ráhajtottak a füvesített pályára.

A felújítás idején Kőbánya és a belváros közötti utazáshoz érdemes lehet a 9-es buszt, a 2-es metrót, vagy a vasutat használni Kőbánya alsótól a Nyugati, illetve Kőbánya felsőtől a Keleti felé.

A villamospálya-felújítással párhuzamosan a közúti forgalomban is korlátozásokra kell számítani augusztus 15-től. A változásokról részletesebb tájékoztató a bkk.hu oldalon olvasható.

Legnépszerűbb cikkeink