Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kalasnyikovval másztak be Trump floridai nyaralójába

Létrehozva:

Három fiatal a rendőrök elől menekülve beugrott Trump elnök floridai nyaralójának kertjébe, nem is sejtve, hova kerültek. Volt náluk egy géppisztoly is.

Három tizenéves fiú véletlenül épp Donald Trump amerikai elnök floridai üdülőjének kertjébe mászott be rendőrök elől menekülve, ráadásul hátizsákjukban egy Kalesnyikov karabéllyal és 14 töltött tárral – adta hírül szerdán a Palm Beach-i rendőrség, írja az MTI. A 15 éves fiúk autóban ücsörögtek Trump Mar-a-Lago üdülőjétől három kilométerre, amikor felfigyelt rájuk egy gépkocsis rendőrjárőr. A villogó bekapcsolására a fiúk azonnal gázt adtak és elszáguldottak az elnöki üdülő felé.

Odaérve észrevettek egy másik, éppen igazoltatást végző rendőrjárőrt, és azt hitték, hogy már útzárat is elrendeltek miattuk. Vészfékezéssel megálltak és kiugorva kocsijukból, lélekszakadva bemásztak Trump üdülőjének kertjébe. A rendőrség nem vette félvállról a dolgot: helikoptert és kutyát is bevetve hamarosan elfogta a triót, amely nem tanúsított ellenállást.

„Fogalmuk sem volt, hogy hova bújtak el” – mondta a rendőrség szóvivője hozzátéve, hogy a fiúk a karabélyról azt vallották, nem az övék, hanem csak találták. A történtek ellenére a szóvivő szerencsésnek mondta a fiúkat, mert ha épp az üdülőben lett volna az elnök, vagy családtagja, akkor a biztonsági őrök akár agyon is lőhették volna az illetéktelen behatolókat.

Így sem jártak túl jól: tűzfegyverrel történt betörésért állhatnak bíróság elé, tárgyalásukig pedig fiatalkorúak börtönében vendégeskedhetnek. Az üdülő egyébként nyáron zárva van.

Legnépszerűbb cikkeink