Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Huhogás, köpdösés, majmozás – a magyar idegenellenességről ír a Politico

Létrehozva:

Bár diákok ezrei jöttek az elmúlt 50 évben Afrikából Magyarországra, még ma is mindennapos élményük a rasszizmus.

A magyarországi afrikai diákokat érő rasszizmusról ír cikket a Politico. Az elmúlt 50 évben afrikai diákok érkeztek Magyarországra tanulni közpénzből, ugyanakkor a nálunk le is telepedettek száma 7200 körül lehet csak. A sokszínűség hiánya és az Orbán-féle idegenellenes migrációs kampány őket sem kerülte el negatív hatásaival – inzultusokról, rasszista huhogásról számolnak be.

Ezért is fontos nekik az amerikai BLM mozgalom, illetve az antirasszista megmozdulások, szervezetek. Egy nigériai kommunikáció szakos diák azt mondja, minden héten éri valami rasszista megnyilvánulás. Sőt az újságíróval való beszélgetés alatt is lemajmozták idegenek. Egy másik diákot leköptek a vasútállomáson Debrecenben, és bár megfelelt volna, bőrszíne miatt nem adott neki munkát egy barátja. Mások a külföldiekkel találkoznak csak, helyiekkel alig beszélnek. A fiatal magyarok esetében jobb a helyzet, nyitottabbak.

A lap felidézi a migrációellenes kormányzati intézkedéseket, propagandát, a kereszténységvédő politikát, és a CEU kiüldözését, amelyekkel ellentétes irányú az afrikai diákság pályázati úton történő idecsábítása, amely még a szocializmus éveiben, ideológiai alapon indult meg. Az Orbán-kormány kontrollált migrációs politikájába illeszkedik ez a lépés.

Legnépszerűbb cikkeink