Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A minisztérium vizsgálata szerint semmilyen zaklatás nem volt az Operettben

Létrehozva:

Nem is igaz, hogy „rendszeresen a folyosókon sírtak kolléganők”.

Lezárult az Operettszínházban folytatott minisztériumi vizsgálat, amely megállapította, hogy nem történt zaklatás az intézményben – áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közleményében, amit az Origónak küldtek meg kedden.

A főigazgató és a független szakértők vizsgálata során sem nyert bizonyítást, hogy a Budapesti Operettszínházban bármilyen zaklató jellegű tevékenység történt volna

– közölte az Emmi a lap szerint. Kiemelték, hogy a vizsgálóbizottság a főigazgató meghallgatása után megvizsgálta a rendelkezésre álló dokumentumokat. Ez alapján megállapítható, hogy az Operettszínház főigazgatója felé szóbeli jelzéssel élő munkatárs meghallgatását követően a főigazgató az elvárható gondossággal járt el. Így többek között megtette a szükséges intézkedéseket, még független szakértőket is felkért az ügy kivizsgálására – fogalmaztak, hozzátéve, hogy minden hátrányos megkülönböztetést és a szexuális zaklatás valamennyi formáját elítélik.

A zaklatási ügyről az Operett felmondott munkatársai két hónapja az Indexnek nyilatkoztak. Eszerint

„rendszeres volt, hogy a folyosókon sírtak kolléganők; az ügyvezető igazgató minden nővel úgy beszélt, mintha tárgyak lennének”.

A lap akkor azt írta, adminisztrációs területről egy év alatt több mint 30 ember mondott fel. A minisztérium egy héttel a cikk megjelenése után jelentette be, hogy vizsgálatot indít. Ez zárult most le azzal, hogy

nincs mit kivizsgálni, nem történt zaklatás.

Legnépszerűbb cikkeink