Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Tom Cruise vasúti hidat akar robbantani Lengyelországban

Létrehozva:

Forrás: Wikipedia

A Mission: Impossible 7. színészes munkálatai már befejeződtek, de az alkotók úgy érzik, néhány látványos jelenettel még tartoznak a nézőknek.

Például szeretnének fölrobbantani egy vasúti hidat a lengyelországi Pilchowicében. A híd 1909-ben épült, 2016-ban pedig lezárták, mert instabillá, így életveszélyessé vált, tehát elméletileg nem nagy kár érte.

Ettől függetlenül a falu lakosai egyelőre nem örülnek, hogy az amerikai filmesek oda akarnak menni hozzájuk robbantgatni, mert a híd 110 éve ott áll, és már megszokták. Pawel Lewandowski lengyel kultuszminiszter-helyettes szerint azonban a robbantás nem aggályos, mert az építménynek csak egy részét repítenék a levegőbe, ráadásul hiába régi, nem számít védett műemléknek, tehát mindenki annyit rombol le belőle, amennyit csak akar.

A politikus azért sem ellenzi a hídrobbantást, mert ezzel a világ közvéleménye felfigyel Lengyelországra, hiszen a M:I 7-et százmilliók fogják megnézni.

A miniszterhelyettes azzal is érvel, hogy a részben lerombolt híd után fizetett hollywoodi pénzből helyre lehet majd állítani az objektumot, és népszerű turistalátványossággá válhat, továbbá közlekedni is lehet majd rajta, mint oly sok évtizeden át, tehát mindenki jól jár.

A hollywoodi stáb biztosította a lengyel felet, hogy a hídrobbantás minimális környezeti károkkal jár majd. A tárgyalások még folynak.

(UIP)

Legnépszerűbb cikkeink