Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Tiltakoznak a Mission Impossible kórházi forgatása ellen Rómában

Létrehozva:

A kórházi dolgozók nem akarják, hogy ott forgassanak, hiszen a többi beteg mellett 150 koronás beteget ápolnak.

Négy napon át forgat a filmes stáb az I. Umberto kórházban, ahol a többi beteg mellett 150 koronavírus-fertőzöttet is kezelnek, közülük 12 embert intenzíven ápolnak.

A kórház egészségügyi személyzet szakszervezete ezért tiltakozásba kezdett a kaotikus állapotok miatt: statiszták, biztonságiak, a produkció résztvevői járkálnak ki-be a kórházba.

A kórház első emeletének egyik nagy termét forgatási díszletté alakították, ahol egyébként az intézmény vezetősége dolgozik. Nem tudni, hogy miért egy kórházban forgatják a Tom Cruise főszereplésével készülő jeleneteket.”A produkció munkatársai a betegek, köztük a koronavírusos páciensek hordágyai között álltak. A helyzet elfogadhatatlan” – idézi a szakszervezet egyik szóvivőjét a La Repubblica című olasz napilap.

Christopher McQuarrie rendező akciófilmjének munkálatai kedden kezdődtek. Szerdán és csütörtökön egy időre lezárták a belváros egy részét, felvételek készültek a Colosseum közelében is.

A forgatásban 180 stábtag és mintegy ezer statiszta vesz részt. Összesen hét napig forgatnak Olaszországban, Rómán kívül Velencében is. Az olaszországi forgatási költségek mintegy 35 millió euróra (12,5 milliárd forintra) rúgnak.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink