Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Trópusi vihar fenyegeti Floridát

Létrehozva:

Az Amanda hurrikán / Forrás: NRL Monterey Marine Meteorology Division, The National Oceanic and Atmospheric Administration

A kormányzó arra kérte a lakosságot, legyen otthon egy hétre elegendő élelmiszer, víz és gyógyszer.

Vasárnap éri el az Isaias nevű trópusi vihar Florida partjait, helyi idő szerint reggel már 110 km/órás széllökéseket is mértek. Isaiast korábban hurrikánként tartották számon, de ahogy elhagyta a Bahamákat, trópusi viharrá gyengült.

„A lefokozás ne tévesszen meg senkit” – figyelmeztetett Ron DeSantis, Florida kormányzója. A strandokat és a parkokat lezárták, a hatóságok pedig menedékházakat nyitottak meg. DeSantis arra kérte a lakosságot, hogy legyen otthon egy hétre elegendő élelmiszerük, vizük, gyógyszerük, és áramszünetre is figyelmeztetett.

Ráadásul, Floridát a koronavírus-járvány is jobban sújtja, mint a többi államot: 480 ezer fertőzöttet regisztráltak eddig, ami a második legtöbb Kalifornia után. (Kaliforniában kétszer annyian élnek, mint Floridában.) A tesztközpontokat is bezárják a vihar idejére, és attól tartanak, hogy az idősotthonokban is kárt tehet a vihar.

Legnépszerűbb cikkeink