Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Több mint 200 áldozata van a koronavírusnak Kárpátalján

Létrehozva:

Ukrajnában tovább terjed a járvány, az ország nyugati, Magyarországhoz közeli részein több megyét is vörös zónának jelöltek.

Zsinórban ötödik napja regisztráltak ezernél több új fertőzöttet Ukrajnában, az aktív fertőzöttek száma ezzel átlépte a 30 ezret – írja az MTI.

Az ország legfertőzöttebb régiója a Kárpátaljával szomszédos Lviv megye, ahol már 265 áldozatot szedett a járvány. Kárpátalján eddig 201-en haltak bele a COVID-19 betegségbe, és jelenleg is közel háromezer aktív fertőzöttet tartanak számon. 3,8 százalékos halálozási arányával Kárpátalja a harmadik helyen áll az ukrán megyék között.

Ukrajnában zöld, sárga, narancs és vörös zónába sorolják a térségeket, illetve a nagyobb városokat. A legsúlyosabb helyzetű, vörös zónába került a nyugati országrészben található Luck, Ternopil, valamint a romániai határnál lévő Csernyivci megye egy járása. Kárpátalja megye egyelőre sárga zónában van, Lviv és térsége narancsban, a főváros, Kijev viszont még zöld zónában a szombaton nyilvánosságra hozott térkép szerint.

Legnépszerűbb cikkeink