Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Elmarad a Kurultájon a Kárpátia-koncert, de a rendezvényt magát megtartják

Létrehozva:

A hun és türk népek találkozója annak ellenére lesz megtartva, hogy tavaly 180 ezren vettek rajta részt.

Bár 500 főnél nagyobb rendezvényt elvileg tilos megrendezni augusztus 15. után, a Kurultájt megtartják, csak pár részprogramot törölnek. A rendezvény oldala szerint tavaly 3 nap alatt 180 ezren vettek részt a a kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényén.

Ennek ellenére megrendezik a Kurultájt augusztus 21 és 23 között, közölte a szervező Magyar Turán Alapítvány az MTI-vel pénteken. De nem változatlan formában: elmarad a Kárpátia zenekar augusztus 22-re meghirdetett koncertje, valamint az esti és éjszakai táncházakat sem tartják meg. A rokonnépek delegációi kisebb létszámban érkeznek, és vagy olyan országokból jönnek, ahonnan korlátozás nélkül engedélyezett a beutazás, vagy pedig két negatív Covid-teszttel rendelkeznek.

A vendéglátást és az egyéb szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak szigorú egészségügyi szabályokat kell betartaniuk, a résztvevő hagyományőrzőkre és látogatókra pedig szigorú házirend vonatkozik. Az ezzel kapcsolatos információk a rendezvény hivatalos honlapján, a www.kurultaj.hu oldalon olvashatók.

Legnépszerűbb cikkeink