Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Rengeteg fesztivál elmarad, de a Kurultáj-rajongók örülhetnek

Létrehozva:

Bánkitó, Művészetek Völgye, Ördögkatlan – mind elmaradnak, a Fishing on Orfű csúszik, ahogy a Kurultáj kulturális rendezvény is.

Számos fesztivál elmarad a koronavírus-járvány miatt. A Sziget, a VOLT, a Campus, a Balaton Sound csütörtöki bejelentése után további rendezvények közölték, hogy idén elmarad, vagy későbbi időpontra tolódik a fesztivál időpontja, ezeket szedte csokorba az MTI.

A 30. jubileumi Rockmaraton fesztivált egy évvel elhalasztják, és 2021. július 5. és 10. között rendezik meg a dunaújvárosi Szalki-szigeten közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel. Mint írják, az idei program nagy részét megpróbálják átszervezni jövőre: az összes hazai együttesre számítanak, de a 34 nemzetközi fellépő közül lehetnek majd olyanok, akik kikerülnek a programból. A változásokról szeptembertől folyamatosan tájékoztatni fogják a közönséget.

Elmarad idén a 30. jubileumi Művészetek Völgye Fesztivál is, amelyet a tervek szerint jövőre rendeznek meg július 23-tól augusztus 1-jéig olvasható a fesztivál honlapján. A szervezők úgynevezett Völgyhétvégéket terveznek, amely során szeptembertől négy hétvégén át rendeznek programokat Kapolcson és környékén. Az őszi eseményekre a már megvásárolt belépőket fel lehet használni.

Nem rendezik meg az Ördögkatlan Fesztivált sem, a szervezők szándéka, hogy október 22. és 25. között Ördögkatlan-napokat tartanak a hosszú hétvégén.

A júniusra tervezett Fishing on Orfű fesztivált is később, a nyár végén, augusztus 26. és 29. között rendezik meg olvasható az esemény honlapján. A már megváltott jegyek visszaválthatóak, vagy érvényesek lesznek az új időpontra is.

Nem tartják meg az idén júliusra tervezett Bánkitó Fesztivált. Az esemény honlapján olvasható tájékoztató szerint elsősorban a jegyek visszaváltásának mértékén fog múlni, hogy 2021-ben meg tudják-e tartani az eseményt.

Az eddig bejelentett időponthoz (augusztus 14-16.) képest egy héttel csúszik a Kurultáj hagyományőrző rendezvény időpontja. A magyar törzsi gyűlést idén augusztus 21. és 23. között rendezik meg Bugacon olvasható a Magyar-Turán Alapítvány csütörtöki közleményében.

Elmarad a VeszprémFest is, amelyet július 14. és 18. között tartottak volna meg közölték a szervezők a Facebook-oldalukon csütörtökön, és későbbre ígértek részletes tájékoztatást.

Legnépszerűbb cikkeink