Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Tömegrendezvényt tart az AfD

Létrehozva:

Ellentüntetők is várják a kongresszust.

600 fős kongresszust tart szombaton az Alternatíva Németországnak (AfD) párt. Az észak-rajna-vesztfáliai Kalkar település polgármestere, Britta Schulz arra figyelmeztetett, hogy a rendezvény koronavírus-gócpont lehet, és hozzátette: annak ellenére, hogy felelőtlenség megtartani a kongresszust, nem tilthatják be. Mivel a kongresszus során az AfD vezetőségébe új tagokat jelölnek ki, a rendezvény mentesül az összejöveteleket tiltó szabályok alól.

Több száz rendőrt vezényeltek a Kalkarban lévő, használaton kívüli erőműhöz, ahol a pártrendezvényt tartják. AfD-ellenes tüntetők bejelentették, hogy demonstrálni fognak a helyszínen – írja az Aljazeera.

Az AfD retorikája egyre közeledik a korlátozások elleni szélsőséges tüntetőkéhez. A párt egészségpolitikai szóvivője, Detlev Spangenberg szerint a koronavírus az influenzához hasonlítható, ezért a szigorú intézkedéseket nem tartja arányosnak. Az AfD azt ígérte, a rendezvényen betartják a szabályokat, vagyis mindenki maszkot fog viselni, és tartják egymástól a távolságot.

A CDU már kétszer elhalasztotta elnökválasztási kongresszusát a koronavírus-járvány miatt.

Legnépszerűbb cikkeink