Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Pénzt vagy életet! – mondta a horgásznak, de csak aprót kapott

Létrehozva:

Bicskával kényszerített aprópénze átadására egy horgászt a gyanú szerint az a 34 éves férfi, aki az így zsákmányolt 180 forintból három zsemlét és egy kenőmájast vett.

Rokonlátogatásra érkezett Gödre, majd úgy döntött, marad. B. József padokon aludt, pénze elfogyott, amikor július 25-én délben hirtelen ötlettől vezérelve egy, a Feneketlen-tónál horgászó férfi háta mögé lépett. Zöld nyelű bicskáját áldozata nyakához tartotta, közölte, „pénzt vagy életet!”, majd pénztárcát és mobiltelefont követelt. A sértett pénzérméket nyomott a kezébe, támadója pedig búcsúzóul tudtára adta, ha megfordul, elvágja a torkát, majd elmenekült a helyszínről. Elrejtette dzsekijét nehogy később felismerjék, majd egy közeli élelmiszerboltba ment, ahol a rabolt 180 forintból három zsemlét és egy kenőmájast vett. A szabad ég alatt töltött éjszaka után átöltözött, az elkövetéskor használt ruháját és a bicskát a Dunába dobta – írja a police.hu.

Közben a rendőrök minden lehetséges tanút igyekeztek felkutatni, adatot gyűjtöttek, kérdezősködtek. július 27-én kaptak bejelentést, hogy néhány helyi egy bokorban olyan dzsekit talált, amilyenről a járőrök beszéltek nekik korábban. A kabátot felnyalábolva a rendőrök egy közeli borozóban is érdeklődtek, ahol a tulajdonos egyik vendége ruhadarabjaként ismerte fel. B. Józsefet nem sokkal később elfogták.

Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, magyarázata szerint nagyon megbánta tettét, amire az éhség vitte rá.

Az őrizetbe vett férfi ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Legnépszerűbb cikkeink