Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Bodolai: provokáció volt Dull visszavételét követelni

Létrehozva:

Provokációnak tartja az Index.hu igazgatósági elnöke, hogy a szerkesztőség Dull Szabolcs főszerkesztő visszavételét kérte – mondta Bodolai a 168ora.hu-nak.

Dull Szabolcs főszerkesztő csütörtöki kirúgása után, pénteken több mint hetven ember mondott fel eddig az Indexnél, miután kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését az Index szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek – olvasható a hírportálon közzétett tájékoztatóban.

Az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke, Bodolai László a 168 Órának elmondta, legközelebb hétfőn megy be a szerkesztőség épületébe, akkor fogja áttekinteni a helyzetet. Jelezte, csak a tények ismeretében fogja tudni megmondani, hogyan működtethető tovább az Index. Jelezte, a portál működtetése az elsőszámú prioritás ebben a helyzetben.

„Engem is meglepetésként ért, hogy ilyen hirtelen és nagy számban felmondanak. Ugyan voltak erről sajtóhírek, de csak akkor lehetünk ebben biztosak, ha tényszerűek a dolgok” – fogalmazott.

A csütörtöki lapértekezletről azt mondta, kemény hangú volt, ahol világossá tette, nem fogja visszavenni a korábbi főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. Úgy ítélte meg, ekkor már érzhető volt, hogy többen fel fognak mondani.

„Nekem provokációnak tűnt Dull Szabolcs visszavételét kérni, mint egyetlen lehetőség, mert pontosan tudták, ebbe nem fogok belemenni. Ők már eleve úgy mentek oda, hogy tudták, nem lesz semmiféle megegyezés. Mindent megtettem a felmondási hullám megakadályozásáért” – jelentette ki. Bodolai László hozzátette, az elbocsátott főszerkesztő üzleti titkokat adott át a konkurenciának, ezért kellett mennie.

„Egyetlenegy dolgot nem voltam hajlandó engedni: egy olyan személyt visszavenni a szerkesztőség élére, aki konkrétan üzleti titkot szivárogtatott ki a konkurenciának, aki most tapsol annak, ami történik az Index környékén.”

Az ominózus értekezletről Bodolai László azt mondta, egy nagyon feszült vitába volt belekényszerítve „gyakorlatilag egyedül, száz emberrel szemben, akik nem korrekt vitapartnerként viselkedtek velem. Köztük olyan emberek is, akiket én többször bíróság előtt mentesítettem mindenfajta felelősség alól.”

Emiatt a csütörtökön történteket méltánytalannak találta, „ezt biztos nem érdemeltem meg”. Felidézte, három évig „a hátamat tartottam a szerkesztőség miatt és még az Index átvétele miatti jobboldali kampány is rajtam csapódott le, ami egy elég súlyos kampány volt a személyem ellen”.

Úgy ítélte meg, „ugyanezt a stílust kaptam vissza azoktól az emberektől, akikre a fél életemet rátettem”.

Szerinte üzleti céljai is vannak az Index szétverésének és emögött Bodolai László nem a jobboldalt látja.

„Ha van esély a működtetésre és arra, hogy egy pontos, független, mindenfajta befolyásolástól mentes lapként folytassuk, mint Index, akkor nem állok fel” – fogalmazott az Index igazgatóságának elnöke.

Legnépszerűbb cikkeink