Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Covid-gyanúval vittek kórházba egy pedagógust, aki korábban 90 gyerekre vigyázott

Létrehozva:

Pestszentlőrincen történt mindez, a polgármester teszteket rendelt.

Pestszentlőrinc polgármestere, Szaniszló Sándor írta ki a Facebookra, hogy egy pedagógust koronavírus-betegség tünteteivel kiviszgálásra vittek kórházba. Ő pár napja beteg rokonát ápolta kórházban, akiről most derült ki, covidos.

A pedagógus az ápolás után 7 napig 18. kerületi általános iskolás gyerekekre felügyelt a sarkadi Arany János kollégiumban szervezett nyári táborban, írja Szaniszló. Ezalatt két, 45 fős iskolás csapattal, a 18. kerületi Piros és a Brassó iskola diákjaival került kapcsolatba.

A Brassó iskola diákjai még most is táboroznak, a szüleiktől azt kérte a polgármester, a pedagógus megismételt tesztjének eredményéig ne vigyék haza a gyerekeket, nehogy továbbhurcolják a betegséget. „Szeretnénk ezzel elkerülni, hogy ötven kerületi család kerüljön karanténba.” A tábor plusznapjainak költségét az önkormányzat átvállalja.

A kerület megrendelte a gyerekek és kísérőik tesztjét is.

„Hivatalosan akkor lehet kimondani, hogy a pedagógus nem jelentett veszélyt a diákok egészségére, ha 48 órán belül két tesztje is negatív, de erre legalább hétfő délutánig várni kell”, ezután újabb intézkedéseket rendel el a polgármester.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink