Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Orbán Viktor: libernyákokkal kellett vitatkoznom

Létrehozva:

A miniszterelnök Sorozással és libernyákolással kommentálta az EU csúcsot. 

„Fontos pillanat volt ez Magyarország történetében, de a másik 26 tagállaméban is. Olyasmivel próbálkoztunk, amivel korábban nem” – mondta Orbán Viktor a péntek reggeli szokásos rádióinterjújában a hét elején véget ért, ötnapos uniós csúcsról.

„Magyarországnak, nekem személyesen szerencsém van, mert én voltam katona, a fél életemet edzőtáborokban és öltözőkben töltöttem el. És nem vagyok a régi, de néhány ilyen libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, azokat azért még elviszem a hátamon. Tehát a fizikai megterhelését a tárgyalásoknak azt én az átlagosnál jobban bírom is meg bírtam is.” – mondta a miniszterelnök.

Orbán kijelentette, hogy „a magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a brüsszeli liberális erők támadását”. Szerinte nem meglepő, hogy az Európai Parlament máris elutasította ezt a megállapodást, mert ott Soros György által irányított és fizetett, migránspárti erők vannak.

A kormányfő kiemelte: Magyarország és Lengyelország visszaverte azt a kísérletet, hogy az őket megillető pénzekről mások döntsenek. Voltak, akik azt akarták elérni, hogy ugyan megkapjuk a nekünk járó összegeket, de a felhasználást politikai feltételekhez kötnék.

Úgy vélte, tipikusan olyan országokról van szó, amelyek bevándorláspártiak, és „gyűlölnek bennünket”, mert nem engedjük, hogy az ő migrációs politikájuk érvényesüljön, és mert Magyarország megállítja a migránsokat. Soros György áll a hátuk mögött – tette hozzá. Szerinte azt akarták, hogy legyen olyan pénzügyi eszköz, amellyel zsarolni lehet Magyarországot és Lengyelországot.

Legnépszerűbb cikkeink