Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Meghalt koronavírusos megbetegedésben egy 3 éves belga kislány

Létrehozva:

Más egészségügyi problémái is voltak, ő a járvány 3. fiatalkorú, egyben a legfiatalabb áldozata Belgiumban. Összesen 9800 áldozatot szedett a kór az országban eddig.

Elhunyt egy koronavírussal fertőzött 3 éves kislány Belgiumban, aki más súlyos egészségügyi problémákkal is küszködött, írja az MTI. A gyermek a koronavírus harmadik fiatalkorú, egyben legfiatalabb belga áldozata. Július közepén egy 18 éves, március közepén pedig egy 12 éves lett a fertőzés áldozata, ők is szintén más súlyos betegségben is szenvedtek.

Baudewijn Catry kormányszóvivő pénteki nyilatkozatában a történtek kapcsán utalt arra: rendkívül ritka, hogy ilyen korban a Covid–19 betegség halálos kimenetelű legyen, de az eset arra is rávilágít, hogy

senki sem immunis a kór ellen.

„Nem tagadhatjuk, hogy a vírus ismét köztünk van. Észben kell tartanunk, hogy eddig több mint 9800 honfitársunkat vesztettük el, és továbbra is nagyon óvatosnak kell maradnunk” – hangsúlyozta.

Belgiumban az elmúlt két hétben folyamatosan növekszik az azonosított fertőzöttek száma, eddig közel 65 ezer ember kapta el betegséget és több mint 9800-an haltak meg.

A belga kormány csütörtökön a korlátozások további szigorítását jelentette be.

Legnépszerűbb cikkeink