Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Dömötör Csaba is büszke Orbán sikerére

Létrehozva:

Komoly áttörésként értékelte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az EU-csúcsot lezáró megállapodást, hiszen – mint mondta – sikerült megvédeni a nemzeti büszkeséget és jelentős mennyiségű plusz pénzt is kiharcoltak az országnak.

Dömötör Csaba elmondta: a megállapodás azért is áttörésnek számít, mert a tárgyalások elején a felek álláspontja nagyon távol volt egymástól, és több országcsoport vitázott négy napon keresztül. Szerinte voltak olyan országok, amelyek nemhogy többet, de kevesebbet akartak befizetni, mint eddig.

A déli országok pedig nagy bajban vannak, így egyértelműen segítségre szorulnak. Ugyanakkor a tárgyalóasztalnál ültek a kelet-európai országok is, amelyek eddig fegyelmezett gazdaságpolitikát folytattak, és a költségvetésük nem „szállt el”, mégis az a veszély fenyegette őket, hogy arányaiban kevesebb pénzt kapnak – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte: a lényeg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 3 milliárd euróval, azaz mintegy ezermilliárd forinttal több fejlesztési forrást tudott „kiharcolni” az eredeti tervekhez képest.

A műsorban elhangzott, hogy a keddi adatok szerint már 725 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs ívet. Dömötör Csaba erre reagálva azt mondta, a koronavírus-járvány mindenkit érintett valahogy, ez magyarázhatja a konzultáció népszerűségét.

 

Legnépszerűbb cikkeink