Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Jelentős változások az MKSZ-ben

Létrehozva:

Forrás: Pixabay

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapján közzétett határozatok szerint Zsiga Gyula lemondott a szakmai és versenybizottság elnöki posztjáról, amelyet augusztus 1-től Juhász István tölt be. Róth Kálmán szintén lemondott az utánpótlás albizottság elnöki posztjáról és tagságáról is, a testületet a jövőben Rosta István vezeti.

Az MKSZ vasárnapi beszámolója szerint Zsiga Gyula a tervek szerint a korábbinál szélesebb fejlesztési feladatokat lát el, a vezetésével létrejönne az utánpótlás-fejlesztési igazgatóság. „Célunk, hogy a szövetség szervezete igazodjon az aktuális feladatokhoz” – magyarázta Novák András, a szövetség operatív igazgatója. „Zsiga Gyulának az utánpótlás felértékelődött területén komoly szerepe van az általa megalkotott képzési koncepció megvalósítása és az utánpótlás-válogatottak menedzselése kapcsán, ráadásul az utóbbi években komoly sikereket értünk el a fiatalok között nemzetközi kitekintésben is.”

Hozzátette, aktuálissá vált a szakmai igazgatói feladat újrafogalmazása, hiszen a felnőtt válogatottak munkáját, szakmai stábját az alelnökök, azaz Pálinger Katalin és Nagy László, valamint elnökségi megbízottként Kirsner Erika felügyelik továbbra is. „Augusztus elsejétől Juhász István vezeti a szakmai és versenybizottságot, amelynek gyakorlati feladatai mellett hangsúlyossá válik koncepcionális, stratégia-tervező feladata, a kisiskolás kézilabdázástól a sportág felsőoktatásban való szerepén és jelenlétén át a versenyrendszerekig” – mondta Novák.
(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink