Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Bálint gazda koronavírus-fertőzött volt

Létrehozva:

Június 21-én hunyt el Bálint György, kertészmérnök, Pulitzer-díjas újságíró, az Ablak című tévéműsor szakértője. A Blikk értesülései szerint halálában a koronavírus-járvány is közrejátszott, özvegye most is karanténban van.

Bálint Györgyöt kétoldali tüdőgyulladással kezelték, először a siófoki, majd egy főváros közeli kórházban. A koronavírus-tesztet többször is elvégezték, ám az minden alkalommal negatív volt, kivéve az utolsót, aminek eredménye azonban már csak Bálint gazda halála után készült el. A pozitív tesz azonban azt mutatja, hogy

elképzelhető, kórházba kerülése után fertőződhetett meg.

Ugyanakkor a vírus lappangási ideje 5-14 nap, kezdeti tünetei magas láz, köhögés és tüdőgyulladás. Bálint Györgyöt ez utóbbival kezelték.

A család értetlenül áll a tragédia előtt, hiszen Bálint gazda, idős korára való tekintettel, önkéntes karanténba vonult a járvány kitörésekor.

Sem a szeretteivel nem találkozott, sem az utcára nem ment ki.

Mivel özvegye két hétig hatósági karanténban van a házában, a temetést is elhalasztották: július 14-én, 11:00-kor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra Bálint gazdát.

Legnépszerűbb cikkeink