Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Tízezer ágyas ideiglenes kórházzal enyhítik a nyomást az indiai egészségügyön

Létrehozva:

Delhiben hetek óta küzdenek a kórházak a betegek befogadásával. Korábban vasúti kocsikat és luxusszállót is átalakítottak kórházakká.

A világ legnagyobb koronavírus-központját, egy tízezer ágyas kórházat alakítanak ki Delhi déli részén – írja a CNN. Vasárnap kétezer férőhelyet nyitnak meg a betegek előtt, a maradék nyolcezer ágy szerdától használható. Amit Shah belügyminiszter szerint ez óriási megkönnyebbülés lesz az indiai egészségügynek. Arvind Kejriwal, Delhi főpolgármestere elmondta: a városban az elmúlt 10 nap alatt több mint 23 ezer fertőzöttet azonosítottak.

Indiában vasárnap rekordszámú fertőzöttet azonosítottak, közel húszezret. Az aktív fertőzöttek száma közel 204 ezer, és ha a járványgörbe tovább emelkedik, akkor India átveheti a harmadik helyet Oroszországtól, ahol a hivatalos adatok szerint már túl vannak a tetőzésen. Indiában márciusban vezettek be a teljes államra kiterjedő kijárási tilalmat, azonban ezt május végén feloldották. Azóta a nagyvárosokat, Delhit és Mumbait a világ legnagyobb járványgócai között tartják számon.

Legnépszerűbb cikkeink