Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Napsütés és enyhe zápor – igazi nyári idő várható

Létrehozva:

A többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből a Duna és Tisza közötti sávban lesz több – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az Északi-középhegység térségében és a Duna-Tisza közén elszórtan valószínű zápor, zivatar, másutt csak kevés helyen lehet csapadék. A déli, délnyugati szél megélénkül, zivatar körül azonban átmeneti szélerősödés is lehet.

  • A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 33 fok között valószínű.
  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Gyenge melegfront jellegű hatás várható. Az erre érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség.

A következő napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan a magas tartományban alakul, helyenként a nagyon magas szintet is elérheti. A nyári gyomok közül a csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően közepes, több helyen magas szintet érhet el, míg az útifű pollenkoncentrációja általában alacsony, de helyenként elérheti a közepes szintet, a lóromé pedig továbbra is várhatóan alacsony marad. A kevésbé jelentős allergének közül a hárs virágporának mennyisége a közepes-magas tartományban várható, a bálványfa illetve a szelídgesztenye pollenkoncentrációja alacsony, esetenként közepes, a fenyőféléké alacsony szintet érhet el. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban várható, több helyen elérheti a nagyon magas szintet.

Legnépszerűbb cikkeink