Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Tóth Bertalan Kunhalmi Ágnessel indul az MSZP elnöki posztjáért

Létrehozva:

De nem egymás ellen, hanem együtt, mert a szocialisták is bevezetik a társelnöki rendszert.

Már nyáron kezdődjenek meg az ellenzéki egyeztetések a következő országgyűlési választáson való együttműködésről – szorgalmazta az MSZP elnöke, frakcióvezetője szerdán. Tóth Bertalan bejelentette azt is, az MSZP kongresszusi küldöttei online szavazáson jóváhagyták a társelnöki rendszert bevezető alapszabály-módosítást.

Az ellenzéki politikus az MSZP elnökségének tagjaival tartott, a párt Facebook-oldalán követhető online tájékoztatón közölte, az MSZP célja a következő választáson, hogy kormány-, valamint korszakváltás legyen. A párt készen áll az ellenzéki tárgyalásokra és elkészítette Újjáépítés című programját is – tette hozzá.

A küldöttek 96 százalékos többséggel fogadták el az MSZP új alapszabályát, amely lehetővé teszi, hogy a szocialisták mind a 106 választókerületben részt vegyenek az előválasztáson, illetve a miniszterelnök-jelöltet is előválasztáson válasszák ki.

Tóth Bertalan bejelentette azt is, a tisztújításon Kunhalmi Ágnes választmányi elnökkel indul a társelnöki posztokért.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke azt mondta, azért indul együtt Tóth Bertalannal a társelnöki posztokért, mert a döntő politikai kérdésekben egyetért vele. Szerinte az MSZP-nek kell az ellenzéki együttműködés „kötőszövetének” lennie. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink