Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Közel öt kiló, 60 millió forint értékű heroint ásott ki a rendőrség egy domonyvölgyi nyaraló kertjében

Létrehozva:

A droggal együtt lefoglaltak négy luxusautót, és zár alá vett öt ingatlant is.

A határok megnyitásával újra beindult a nemzetközi drogkereskedelem – írja a Police.hu. Ezzel a lehetőséggel élt P. Zsolt, aki nagy mennyiségben szerzett külföldről heroint, és ennek nagy részét K. István domonyvölgyi nyaralójánál ásták el. A rendőrök éppen akkor csaptak le P. Zsoltra, amikor az M3-as autópályán Budapest felé tartott, a heroin egy kis részét pedig megtalálták a gyanúsított alsónadrágjában. Ezután kezdtek házkutatásba, a domonyvölgyi nyaralóban pedig az elásott pakkok mellett 131 gramm heroingyanús anyagot, 73 gramm folyékony metadont, és csekély mennyiségű marihuánát is találtak. A rendőrök egy vevőt, a budapesti P. Pált is elfogták.

A Készenléti Rendõrség munkatársai a földbõl kiásott heroint mutatják egy domonyvölgyi nyaraló kertjében 2020. június 19-én. / Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

A rendőrök megállapították, hogy egyik férfinak sincs érdemi munkahelye, illetve legális jövedelme, miközben valamennyien luxus körülmények között éltek. A nyomozók a bűnös úton szerzett vagyon elvonása érdekében lefoglaltak 2,5 millió forintot, valamint 4500 eurót, négy nagy értékű luxusautót, illetve zár alá vettek öt ingatlant és három bankszámlát.

A rendőrség a Pesti Hírlapnak adott információi szerint

a heroin feketepiaci ára 12 ezer forint grammonként, így a domonyvölgyi zsákmány értéke megközelítheti a 60 millió forintot.

Legnépszerűbb cikkeink